неділю, 13 квітня 2014 р.

Змагаються юні інвестори



З 7 березня по 7 червня 2014 року три команди учнів 9 та 10-А класу ліцею є учасниками Змагання юних інвесторів, у яких бере участь 179 команд із 111 навчальних закладів з 22 регіонів України. Організатором змагання є Програма розвитку фінансового сектору (USAID/FINREP-II) за технічної підтримки Української біржі. «Змагання юних інвесторів» проводиться між школами України, де викладається курс «Фінансова грамотність».


Мета цього змагання – навчитися інвестувати кошти в акції за допомогою моделювання ситуації на фондовому ринку. Кожна команда отримала 100 тисяч «віртуальних» гривень, які вони інвестують в акції 25 українських емітентів. Учні створюють власні інвестиційні портфелі на веб-сайті Української біржі, купують та продають акції підприємств, ведуть ретельний аналіз емітентів, на основі якого вони визначають свою інвестиційну стратегію для отримання найбільшого інвестиційного доходу.
Переможець визначається щомісяця за результатами торгів у залежності від того, наскільки зросла вартість портфелю наприкінці поточного місяця порівняно з вартістю портфелю цією команди у попередньому місяці. Володарем головного призу оголошується команда, портфель якої наприкінці навчального року має найбільшу вартість. Також нагороджуватимуться команди, які посіли друге та третє місце. За рейтингом усіх учасників можна слідкувати, перейшовши за посиланням:  
Участь у змаганнях допоможе юним інвесторам зробити перші кроки на фондовому ринку.
Детальніша інформація та матеріали для учасників Змагання за посиланням: http://finrep.kiev.ua/structure/finedu/invest_contest_ua.php
Бажаємо всім учасникам успіху у Змаганні юних інвесторів!



Немає коментарів:

Дописати коментар